SZENTENDREI TÖRTÉNELEM ÉS LÁTNIVALÓK

A Dunakanyar kapujában, a Pilis és a Duna, hegy és sík vidék találkozásánál, gyönyörű természeti környezetben található egy kisváros Szentendre, amely elsősorban művészetével és kultúrájával ragadja magával a látogatót.

A város könnyen megközelíthető autóval, HÉV-, autóbusz- és sétahajó járatokkal. Kedvelt kirándulóhely, évente több millió turista keresi fel a világ minden tájáról.

A kisváros sajátosan mediterrán hangulata az elmúlt évszázadok folyamán alakult ki, amikor a törökök kiűzése után a magyarok mellett szerb, dalmát, szlovák, német és görög telepesek népesítették be. Ennek a felvirágzásnak az emlékeit mindmáig őrzik a város délies hangulatú, barokk stílusú polgárházai, templomai, macskaköves utcácskái, szűk sikátorai. A település dimbes-dombos utcáin és a Duna parton sétálva bennünket is magával ragad a város egyéni varázsa.

A nyugodt kisvárosi élet a század eleje óta vonzza a művészeket. Több mint kétszáz képző- és iparművész, valamint író, költő, zeneművész és színész él és alkot a városban.

Szentendrén az egyéni múzeumokban neves helybeli művészek egyéni gyűjteményes tárlatait és a MűvészetMalom Képzőművészeti és Kulturális centrumban időszaki kiállításokat tekinthetnek meg. A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (skanzen) "időutazásra" invitálja a vendégeket: Magyarország népi építészetét és a hagyományos népi életmódot bemutató kiállítást tekinthetnek meg itt egy 46 hektáros területen. A kiállításokat kézműves bemutatók, folklór műsorok, színházi előadások egészítik ki.

Szentendrén mindig történik valami. A hagyományosan megrendezésre kerülő, minden alkalommal rengeteg új programmal bővülő fesztiválokon, szabadtéri színházi előadásokon vehetnek részt: Tavaszi fesztivál, Ister napok, Szentendrei nyár és teátrum, Advent szentendrén.

Egyéb különleges kiállítások: Gyémantmúzeum, Marcipánmúzeum, Dobos Cukrászati Múzeum. A belváros félszáz kisvendéglőjében a magyar konyha étkein kívül különböző nemzeti konyhák ételeit kóstolhatják meg. Cukrászdák, kávézók hangulatos kerthelységeiben megpihenhetnek, és a bormúzeum pincéjében megkóstolhatják a magyar borokat.

A kulturális látnivalók mellett a szabadidő aktív eltöltésére számos lehetőség kínálkozik a környéken: gyalog- és biciklitúra, Pap-szigeten strand, lovaglás.

forrás: www.szentendre.hu

 

 


Aktuális akciók 2021-ben:

- Egy 3 év alatti gyermek elhelyezése pótágy nélkül ingyenes

- ingyenes WiFi internet

 

 
 
WWW.APARTMANVISEGRAD.HU | INFO@APARTMANVISEGRAD.HU | TEL: +36 20/521-7605 | 2025 VISEGRÁD, HARANGVIRÁG UTCA 2.